نیروهای نظامی و تفاوتهایشان

The Nation Which Cannot Defend Itself, Is Condemned To Destruction

نیروهای نظامی و تفاوتهایشان

The Nation Which Cannot Defend Itself, Is Condemned To Destruction

تانکهای ذوالفقار ایران

تانک ذوالفقار گرچه یک تانک تلفیقی به شمار می آید, اما همچنان میتوان آن را بعنوان یکی از تانکهای مدرن که توانایی مقاومت در برابر برخی از تانکهای غربی را دارد نام برد.

این تانک که از سه نوع مختلف تشکیل میشود, تانک ذوالفقار 1, 2 و 3, و در سال 1992 طرح نهایی نمونه ی اول آن که تلفیقی از تانک ام-60 آمریکایی و تانک چیفتن انگلیسی بود, و همچنین از برخی جزئیات و قطعات اصلی تانک تی-72 روسی در آن استفاده شده بود بعنوان اولین تانک ساخت داخل ایران شناخته شده است. از سال 1996 تولید انبوه آن آغاز شد, از قابلیتهای این تانک میتوان به مسافت یاب لیزری, سیستم فشنگ گذاری خودکار, و لوله ی 125 میلیمتری آن اشاره کرد, که در بین تانکهای هم دوره ی خود نسبتا" پیشرفته به حساب می آمد. 

و اما تانک ذو الفقار 2, متاسفانه اطلاعات زیادی از این تانک نه در بایگانی ارتش و نه در اطلاعات سپاه وجود ندارد, از آنجایی که این تانک فقط یک نمونه ی آزمایشی بوده و صرفا جهت نمایش پیشرفتهای حاصل از تحقیقات ارتش زمینی ایران بوده, نمیتواند در بین لیست تانکهای عملیاتی قرار بگیرد.

تانکهای ذوالفقار 1





--------------------------------------------


تانک ذوالفقار 3

 این تانک که شاهکار تانکهای ایرانی میباشد, یکی از مدرن ترین تانکهای خاور میانه است, دارای لیزر مسافت یاب, سیستم دفاعی هشدار دهنده لیزری, سیستم آشکار سازی مادون قرمز, سیستم اخطار تهدید موشکی که همزمان و هماهنگ با سیستم پرتاب گلوله های دودزا میباشد. این تانک از شاسی معروف تانک M-1 Abrams آمریکایی استفاده میکند, که دارای 9 چرخ میباشد.

یکی دیگر از توانایی های این تانک حرکت آن در عمق 1.6 متری آب است, که با توجه به شنی های مدیوم آن یکی از شگفتیهای این تانک به شمار می آید. تانک ذوالفقار 3 دارای بلندی کم و خاصیت استتار بسیار بالایی است و در فاصله ی 800 متری میتواند استتار فوق العاده ای داشته باشد. و همچنین هدف گرفته شدن آن توسط تانکهایی از جمله آبرامز ام 1 مقداری سخت تر شده. این تانک دارای دوربین های مدار بسته ی  z/c360 میباشد, که خدمه ی آن میتوانند بوسیله ی آن از داخل تانک محیط خارج آن را بطور 360 درجه ببینند که یکی از پیشرفته ترین تکنولوژیهای تانک سازی امروز دنیاست. 





مقایسه ی تانک ذوالفقار 3 و آبرامز ام 1



--------------------------------------


و اما تانک ذوالفقار 3 در میدان نبرد:


این تانک به دلیل کوتاه بودن میتواند از برخی گلوله های تانک به تانک جان سالم به در ببرد اما این کوتاهی باعث سخت شدن جابجایی درون تانک شده, سرعت عمل خدمه ی آن را کم میکند, همچنین خدمه ی آن محکوم به ماندن درون تانک در شرایط هدف گرفته شدن توسط موشکهای دشمن هستند, بدلیل کمبود فضا جهت خروج از تانک و گرفتن زمان زیاد برای خروج از آن, خدمه ی آن همراه تانک متاسفانه نابود خواهند شد. 

این تانک گرچه دارای استتار بسیار خوبی میباشد, اما بسیاری از نیروها و تیم های ضد تانک غربی دارای دوربین و اسلحه های حاوی سیستم تشخیص حرارت بوده و به این وسیله حرارت حاصل از موتور تانک به راحتی مورد روئیت آنها قرار میگیرد. همچنین این تانک در قسمت بالایی دارای هیچ گونه زره نمیباشد, و از آنجایی که تقریبا" همه ی نیروهای ضد تانک غربی دارای اسلحه ی Javelin  هستند و گلوله ی 40 هزار دلاری آن از بالا هدف را مورد اصابت قرار میدهد, تانک ذوالفقار 3 هیچ شانسی برای زنده ماندن در مقابل گلوله ی Javelin  نخواهد داشت.

این تانک از فناوری زره اورانیومی استفاده نمیکند, این مورد میتواند برتری تانک آبرامز ام 1 را مقابل ذوالفقار 3 ثابت کند, زیرا تانک ذوالفقار 3 شاید بتواند جلوی 2 یا 3 گلوله ی تانک آبرامز مقاومت کند, اما خود شاید حتی نتواند با شلیک 5 گلوله ضد تانک ضد زره تانکهای آبرامز ام 1 را از پای در آورد.

وزن حقیقی تانک بین 60 تا 70 تن میباشد, این مساله که تانک میتواند 70 کیلومتر در ساعت حرکت کند, با توجه به موتور آن که یک موتور دیزل 1000 اسب بخار است باعث شده تا مقداری غیر منطقی به نظر بیاید.

این تانک فاقد دریچه ی ورودی هوا برای موتور است, که جای خود بسیار تعجب آور است.

 تانک ذوالفقار 3 شاید آنقدرها هم که گفته شده قدرتمند نباشد اما آغازی بود برای شروع پروژه ی تانک نهایی نیروی زمینی ارتش ایران, که همچنان یک پروژه ی سری و مخفی به شمار می آید. انتظار میرود که این تانک نهایی از پیشرفته ترین تکنولوژیها در زمینه ی تانک سازی برخوردار باشد.

تانک ذوالفقار 3 در خط تولید انبوه قرار دارد و در خدمت ارتش زرهی ایران میباشد.

بطور کلی تانک ذوالفقار 3 تنها در شرایط پشتیبانی هوایی و توپخانه میتواند موثر باشد, در غیر اینصورت براحتی مورد هدف قرار میگیرد, همانند تانکهای تی-72 روسی.

نظرات 4 + ارسال نظر
kiavash شنبه 16 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 08:57 ق.ظ http://skyper.blogsky.com

نوشتۀ خیلی خوبی بود مهرداد جان، ذوالفقار مطمئنا یک تانک مدرن هست، اما همونطور که خودت گفتی، فاقد جدیدترین تکنولوژی هاست. همینطور که مهم تر از آن خدمه های آن باید کارکشته باشند، که من به شخصه فکر نمی کنم اینطور باشند.
موفق باشی

ممنون کیاوش جان؛ البته ارتش ایران خدمه ی کار کشته ی تانک زیاد دارد, اما مطمئنا" ترجیح میدهند تا با تانکهای سفیر یا همان تی-72 اس ایرانی وارد میدان جنگ شوند, تانک ذوالفقار هنوز جوابش را پس نداده, اما آمار جنگ عراق و آمریکا نشان داده اند که تانک تی-72 برخلاف تصورها همچنان تانک قدرتمندی هستش.
باز هم ممنون

امین سه‌شنبه 19 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 10:42 ق.ظ http://jeninediroz2.blogsky.com/

اطلاعات نظامی من مثل شما نیست
ولی فکر میکنم این تانک در مقایسه با کشورهای خاورمیانه تانک خوبی هست
اما در قیاس با تانک مرکاوای آمریکا (امیدوارم اسمش رو درست گفته باشم) واقعا هیچ هیچ هست
قدرت توپ بدنه و امکانات اون خیلی خیلی بیشتر هست

بله حق با شماست, اما هیچ جنگی در خاورمیانه صورت نمیگیرد مگر اینکه آمریکا یا اسرائیل در آن نقش داشته باشند, و این خود به خود ما را مقابل نیروهای نظامی غربی قرار میدهد, اگرچه عربستان صعودی دارای تانک آبرامز ام یک میباشد, اما من شک دارم اگر عربها حتی توانایی خواندن دستورالعمل تانک را هم داشته باشند.
و اما تانک مرکاوا, این تانک یک تانک اسرائیلی هستش, یکی از بهترین تانکهای حال حاضر, اما از لحاظ قدرت توپ از ذوالفقار 3 ضعیفتر هستش, یعنی یک تانک ذوالفقار 3 شاید بتواند یک مرکاوا را از پای در آورد, اما فقط در صورتی که خدمه ی مرکاوا در تانک نباشند و تانک در حالت پارک باشد, در غیر اینصورت ذوالفقار وقت نشانه گیری هم نخواهد داشت.
ممنون از شما. :)

aydin پنج‌شنبه 5 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 03:54 ب.ظ

سلام
ممنون از مطالب در مورد ابرتانکها
اما یه چیزی خیلی مهم هست تولید انبوه یک تانک
اگه جنگ جهانی سوم راه بیفته مسلما هیچ کدوم از این تانکها حکم پیروزی اون کشور نخواهند بود بلکه تانکی شانس پیروزی بالا رو داره که
تولیدش ارزان به صرفه و سریع باشه و همچنین سرعت بالای 90 کیلومتر در ساعت
تانکی که با استفاده از کمیتش علنا بی رغیب باشه
مثل تانک t-34 در جنگ جهانی دوم که هم قدرت مانور دهی مناسب و سرعت بالا رو داشت و زود تولید میشد و ارزون هم بود
مسلما اون موقع تانکهایی مثل king tiger-panther-jack panther در المان
و IS II ISIII SU152 در شوروی بود که واقعا زره قدرمند و برد خیلی بیشتری از T-34 داشتند ولی کدوم کارامد تر بود؟؟

سلام,
صحبت شما کاملا درست است, اما جنگ جهانی دوم اولین جنگی بود که ارزش تانکها را مشخص کرد, بعد از آن جنگ "طوفان صحرا" که بین نیروهای زرهی صدام حسین و امریکا در سال 91 رخ داد و در آنها تانکهای سنگین قدرت و کاربردشان را بخوبی ثابت کردند, اما نکته ای که اینجا باقی میماند این است که در همه ی جنگهای تاریخ همیشه گروهی از گروه دیگر ممتازتر و با تجربه تر بودند, در اواسط جنگ جهانی دوم آلمان حدود 400 تانک t-34 در خدمت خود داشت, بله آنها را از روسها به غنیمت برده بودند, اما در نهایت در نبرد کورسک این روسها بودند که پیروز شدند, در صورتی که هر دو تقریبا از یک نوع تانک در اکثر جبهه ها استفاده میکردند, به این دلیل که روسها تجربه ی بیشتری در راندن یک تانک t-34 داشتند. در مورد زمان حال هم همینطور است, شما میتوانید مثل ایران تعداد زیادی تانک T-72 در خدمت داشته باشید و خدمه ی آن را با تجربه و آموزش دیده کنید, یا اینکه به دنبال یک تانک عجیب و فرا زمینی باشید تا کسی نتواند جلوی آن دوام بیاورد. بطور کلی امروزه یا باید تکنولوژی داشت یا اینکه از تکنیک و تاکتیک نوین استفاده کرد, چیزی که در جنگ عراق و امریکا ثابت شد این بود که ارتش های پیشرفته در مقابل تروریسم بسیار آسیب پذیرند, جنگهای امروز بسیار متفاوت هستند.
موفق باشید.

masuod پنج‌شنبه 6 مهر‌ماه سال 1391 ساعت 12:46 ب.ظ

مهرداد جان بهتر این رو بدونی که ایران قطعات مرکاوا و ابرامز رو ار طریق اوکراین و عراق به دست اورده. در مورد موتور ذوالفقار هم چون سرعتش رو دیدم باید بگم که موتور با سوخت فسیلی برای اون یک دروغ بزرگه و حتماً از موتورهای الکترونیکی و یا اتمی پیشرفته استفاده میکنه دقیقا مثل جماران که هیچ وقت از دودکشش خروجی نداره. چون اون دستور رو رهبر سال 89 داده بود. درضمن ایران هم مثل اسرائیل و امریکا داره سیستم الکترونیکی و مخابراتی نسل جدید رو از زیمنس میخره و بین ابرامز و مرکاوا و ذوالفقار هیچ فرقی نیست.
نکته دیگه این که مرکاوا و ابرامز دستی گلوله میگیره اما تانک ذوالفقار خشاب داره و اتوماتبیک پر میشه و هر سه در حال حرکت شلیک میکنند. پس مرکاوا با برد کمترو سرعت یکسان ضعیفتره چرا که جنگ الکترونیک یکسانی روی هرسه تانک وجود داره. مرکاوا و ذولفقار یک برد دیگه هم نسبت به ابرامز دارند و اون اینه که این دو تانک میتونن زیر خودشون رو بکنندو برای خودشون سنگر بسازند اما ابرامز فقط تهاجمی و قابلیت دفاع نداره./ زره ذوالفقار هم به گفته خود امریکایی ها یک زره فعال نسل 4 هستش و میتونه تا 6 شلیک ابرامز رو دووم بیاره همون جور که خود ابرامز هم تا 6 شلیک رو دووم میاره . درباره موشک جواهر هم باید بگم که شکل زره پیچ دار ذوالفقار باعث افت اثرش میشه و این چیزیه که امریکا روی ابرامز تست کرده . شکل برجک ابرامز و ذوالفقار هر دو یکسانه به همین علت میتونیم بگیم که جواهر هم بی اثره. البته زره جدید رو که در رزمایش مهر 91 رونمایی شد حتی روی تجهیزات الکترونیک رو هم گرفته بود. امیدوارم که اطلاعات خوبی داده باشم.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد